Körbebalaton


Akkor így három nap után összeszedném a gondolatokat, erről a kihívásról. 

   Sikerült, amit elterveztünk, megvan a kör egy nap alatt.  Ami ebben a formában nem teljesen igaz, merthogy kicsit több mint tizenegy órát tekertünk. 

   A felkészülésről annyit, hogy igazából nem toltuk túl. Jó-jó, volt egy két hosszabb út, meg több kicsi, de nem vittük túlzásba.  Igazából tekerni kell, és agyban elhatározni, hogy meglesz.

A lejutásnál nem volt nagy gond, autóval mentünk, kényelmesen.  Közben akkora zivatar volt, hogy néha hatvannal kellet menni az autópályán. De ez legyen a legnagyobb bajunk, gondoltuk akkor. (Szerencsére nem is lett nagyobb.) Este tizenegy után már Nemesvitán voltunk. (Lefekvés előtt, egy altató pálinka azért megnyugtatta a bélbolyhainkat.)

   Szombaton reggel hétkor indultunk el, és Edericsnél csatlakoztunk fel a körre. Sok idő nézelődni nem volt, mentünk, bár nem őrült tempóban. Kellett az erő egész napra.  Az északi parton kezdtünk, az óramutató járásával megegyezően. Túl akartunk lenni a nehezebb szakaszon, hogy délutánra, estére ne kelljen annyit szenvedni. (Ez jó ötletnek bizonyult.) Sajnos a fészbúk idevágó csoportjaiban olvasott vélemények a bringaút állapotáról igaznak bizonyultak, ( Voltunk persze többször is itt,  én 2009, és 2010-ben jártam erre. Már akkor is elég gáz volt) valóban elég gané állapotban van. Egyszer majdnem sikerült is eldobnom a bringát. Meglepően sokan tekertek, ami bizonyítja, hogy ilyenkor kell még letudni ezt a kihívást. El tudom képzelni mennyien lehetnek nyáron. Tuti hering szindróma.  No meg a negyven fokos meleg sem teszi vonzóbbá, a nyári tekerést.

   Az első és valójában az egyetlen fennakadás Füreden volt. Autós rendezvényt szerveztek, rengeteg emberrel. (Totalcaron van róla  cikk.)  Sajnos a gyalogosok még mindig nem tudják, hogy a Tagore sétányon melyik rész a gyalogút, melyik a kerékpárosoké. Hihetetlen. De mindegy, túléltük. 

   Folytattuk, és Siófokig nem nagyon álltunk meg. Nekem itt volt a holtpont. Szédültem egy kicsit, meg azon gondolkoztam, hogy a fenébe fogom végig tolni. Szerencsére hamar átment rajtam, és tovább mentünk.  

   Igazából sajnos megállapítható, hogy a déli part útja sokkal jobb, mint az északié. Mondjuk csak nagyon kis része valódi bringaút, a nagy része autóutakra van rávezetve. Ez régen is így volt, és nem hiszem, hogy sokáig változni fog.

   Ötkor álltunk meg Bogláron enni egyet, utána már nem nagyon. A végén ránk sötétedett, és az addigi tempót nem tudtuk tartani. Az utolsó 20 kilométert, lassabban tudtuk megtenni, mert mindhármunknál “remek” lámpák voltak. ( Venni kell jobbat, nem kérdés.) Szerencsére az idő egész nap fasza volt, és este sem volt hideg. Olyan fél tíz felé értünk vissza, a szálláshoz.

   A végeredmény: majdnem 215 km, 11:07 :39 tiszta tekerési idő, 7600 elégetett kalória, 588 méter szint. ( Ez nem nagy szám, de nem is ez volt a cél) Na meg persze a pálinka sem maradt el, amivel a sikerre koccintottunk.

    Néhány észrevétel: 

+ Az elmúlt évekhez képest, mintha nőtt volna a bringásokra épülő infrastruktúra.

+ Az északi part még mindig az ország egyik legszebb része

+ Sokan tekernek

+ Szezon előtti nyugi

+Füreden a velős pirítós, a Hatlépcsősben! (Igaz ez már vasárnap reggelire)

+ Amit terveztünk, azt végrehajtottuk

– Az utak állapota

-Sok a hülye

-Sokan tekernek (Igen negatív is, főleg nyáron. )

-Szezon előtt, sok hely, ábécé még nincs nyitva. Ez gyakran okozott meglepetést

-Müzlit egy darabig nem akarok látni és enni sem

   Nos hát ennyi. Megéri kipróbálni, igaz arra számítson mindenki, hogy ez a túra, nem a nézelődésről fog szólni. 

Strava oldalon

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Reklámok

~ Szerző: jones5555 - 2017. május 9. kedd.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: