Tour de Balaton 2010. 1. nap


    Eltelt egy év, és miután tavaly nagyon tetszett az egész balatoni bringázás, elhatároztuk, hogy az idén megint megcsináljuk. Sajnos úgy adódott, hogy két tavalyi társam nem tudott eljönni. Sebaj lettek újak, és az idén öten vágtunk neki a kalandnak. A csapat tagjai:
Ladik János
Ladik Máté ( 10 éves!)
Ferencsik Szilvia
Kékesi Sándor
Teremi László

  2010. augusztus 01. Vasárnap. Indulásunk napja. Reggel három órakor keltem, mivel a vonathoz ismét bicóval tekertünk Téglásra. Jánossal és Mátéval négy órakor találkoztunk, és innen meg sem álltunk a vasútállomásig. A napfelkelte már itt ért minket.


Itt szálltunk a vonatunkra, ahol szerencsére már volt bringaszállító kupé. Igaz hivatalosan csak négy kecske fért el benne. Nem baj, mert rajtunk kívül, Csak Sanyi és Szilvi volt itt, de ők meg a mi bandánk ugye. Itt Siófokig szenvedés volt, igaz megismerkedtünk néhány biciklis emberrel, akikkel jól elvoltunk. (Velük majd összefutunk Badacsonynál.) Siófokra kb. fél egykor érkeztünk meg. Itt lemálháztunk.

   Egyből indultunk is Zamárdi felé. Könnyű nyolc kilométer után megálltunk ebédelni az Amigo nevű étterembe. Ajánlom mindenkinek, szolid árak, jó adag, és jó kaja. Jóféle májgaluska leves, és "balatoni" hekk. (De hol a ponty, a fogas, süllő, keszeg az étlapokról??) No meg egy kis sör!

   Innen egy kicsit a kajától elálmosodva indultunk tovább, majd miután Sanyi és Szilvi beszerezte a polifoamot is meg sem álltunk szemesig. Itt volt első táborozásunk színhelye. A Vadvirág kempingben szálltunk meg. Jó kemping, de lesznek jobbak is. Mindenesetre tudom ajánlani.

   Fürödtünk egyet a Balcsiban, majd elfogyasztottunk az egyik helyi kajáldában egy jófajta sült kolbászt, almapaprikával, mustárral, kenyérrel, no meg az elmaradhatatlan sörrel. Itt nézelődtünk egy kicsit, majd estére még feltankoltunk egy kis sört, és visszatértünk a szálláshoz. Itt beszélgetés sörözés, majd alvás következett.
.


Reklámok

~ Szerző: jones5555 - 2010. augusztus 22. vasárnap.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: