Tour de Balaton 2009 HETEDIK NAP


    Ez is eljött. Íme az utolsó nap hiteles krónikája.
Mindenki hétkor kelt. Gyorsan mosakodtunk, meg pakoltunk, nehogy mégis eszébe jusson valakinek, hogy fizetnünk kéne. Rekord idő alatt felmálháztuk a bicajokat, és áttekertünk Boglárra. Igen! Megint egy Spar parkolójában reggeliztünk, miközben végig nyüszített mellettünk egy kikötött kutya.  A gazdáját is mellé kellett volna rakni. Miután tele lettünk, indultunk Zamárdiba. Az úton nem sok minden történt velünk. Hiába, a déli part valahogy nem az igazi.
           
30-35 km után érkeztünk meg. Itt vettünk vonatjegyet, majd mivel volt még közel három óránk az indulásig, elmentünk a szabad strandra, de mivel itt sokan voltak és a zuhanyért is  fizetni kellet, átmentünk az első napi peca helyünkre. Itt pihenés, hangos horkolással vegyítve következett, az én előadásomban. Erre morcos, mifrancot csinál ez itt reakció, a fiúk előadásában.
   Miután jól kipihentem magam, irány a CBA. Itt némi kaját vettünk magunkhoz, Tibi majdnem elcsábult egy balatoni állásajánlattól, végül az állomáson kötöttünk ki. Rengeteg ember azt sugallta hogy nem sok jóra számíthatunk. Valóban! A vonat Keszthelytől Zamárdiig, máris harmincöt perces késésben volt! Nagyon jó!! Én többször megmosakodtam a női WC-be. FIGYELEM! MINDENKI CSAK A SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE MENJEN ZAMÁRDIBAN A FÉRFI MOSDÓBA! SENKINEK NEM AJÁNLOTT! Igaz a női sem volt ötcsillagos! A tömeg csak gyűlt, gyűlt, s kezdtünk kétségbeesni. Mi lesz ha megint nem lesz bicikliszállító rajta? Szerencsére ezúttal volt, így hamar felpakoltunk, és királyi kényelemben utaztunk. Az biztos, hogy ennek az utazás fajtának megvan a maga bája. Hihetetlen élveztük, rengeteg bringás arc, akik segítőkészek, és remekül el lehet mindenkivel beszélgetni.


   Budapestig sokan voltunk, de miután elhagytuk öten maradtunk. Itt már egyre unalmasabbá vált az út. Megismerkedtünk Szilvivel, akiről kiderült hogy adonyi, és ők is körbetekerték a Balcsit. Debrecenig vele jöttünk. Utána már csak Tégláson álltunk meg, ahol végre lepakoltunk.
 
   Téglásról körülbelül 21:40-kor indultunk haza Balkányba, tök sötétben, és rommá ázott úton. Mindegy ez is kaland. Körülbelül 22:30-kor értünk a benzinkúthoz, ahol megálltunk, hiszen a kör itt zárult be számunkra, mint ahogy túránk is.

   Végül néhány gondolat erről a kis utazásról. Egy hétig hárman voltunk jóban, voltunk egy kis rosszban, esőben napsütésben. Láttunk szépeket, láttunk nem szépeket, láttunk sok vizet, hegyeket, fákat embereket. Bebizonyosodott hogy a szépséghez rendszerint irtózatosan ostoba és hihetetlen agyatlanság társul. Letekertünk vagy 320 kilométert, megúsztuk a nagy esőket tekerés közben, sok Sparban és CBA-ban ettünk, illetve parkolókban. Volt néhány veszteség, még az út elején egy üveg Civis, és egy Macskaszem Velo 8-as, de ezt leszámítva minden rendben volt. (Na jó Saci első sátra elég gáz volt, de vett újat.) Rengeteg kenőmájas, stangli, túró banán, bab, parizer, kenyér, zsír, tej, Snickers, barack csúszott le. Már-már túl sok. Egy darabig ezeket mellőzni fogom az étrendemből.
Hogy visszamennénk-e? Most azonnal indulnék, és mondhatom Tibi és Saci nevében hogy ők is! Haza sem akarózott jönnünk. Jövőre biztosan megyünk megint! Aki e sorok olvasása után kedvet kapott hasonló akcióra az vágjon bele! Ha esetleg jövőre akarja, akkor talán találkozunk!
Bringára hát emberek!


(Térképen pirossal a megtett út van jelölve. Zölddel a Saci veszprémi külön túrája. Kékkel Tibi kódorgása látható.) 

Reklámok

~ Szerző: jones5555 - 2009. július 16. csütörtök.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: