Tour de Balaton 2009 HARMADIK NAP


     Ezen a napon nem tekertünk, hanem Füreden maradtunk pihentünk, meg mászkáltunk egy kicsit. Nem is sok minden történt velünk. Mindenesetre Saci korán reggel elment Veszprémbe, ahol is új sátrat vett magának, mivel a régi teszkósa bemondta az unalmast az esőben. Reggel hamar felkelt és bringával tekert át, meg vissza. Mi addig Tibivel elmentünk fürdeni a Balcsiba, de így elég kora reggel bizony hűvös volt, nem is maradtunk benne sokáig.

   Közben Saci telefonált, hogy sikerrel járt megvan az új sátor, elindult visszafelé. Miközben Saci jött, mi megkajáztunk, majd pihentünk egy kicsit, meg dumáltunk Tibivel. Nemsokára befutott az új szerzemény és fel is állítottuk.  Ha már így emlegetem meg is mutatom milyen sátrakkal mentünk, mert ezeket bárkinek ajánlani tudom biciklis túrákhoz. Az áruk kicsit borsos, de ennyi pénzért minőséget kap az ember. Tehát Sacinak egy Lafuma Campo 2, Tibinek meg nekem egy Hannah Troll S sátrunk volt, ill. van.

   A sikeres sátoravatás után elmentünk megnézni Füred egyik "nevezetességét" a görög falut. Hát nem tudom ki álmodta ezt ide, de nem volt józan az biztos. A lényeg, undorító, nem idevaló izé a Balatoni part mellet. Kinek kell ez? Néhány kép róla:


   Miután "kigyönyörködtük" magunkat és megbizonyosodtunk arról hogy a szép lányok nem biztos hogy kulturáltak is, magyarul olyan hülyék mint a segg, vettünk egy kis kaját, majd elmentünk a közelben lévő, Berzsenyi kúthoz, ahonnan folyamatosan jön az igazi ásványvíz. Ez leginkább a palackozott enyhe ásványvízhez hasonlított, mivel szén-dioxid is van benne bőven.


   Ezután visszamentünk a kempingbe. Egy kicsit úsztunk az uszodában, dumáltunk lazultunk. Közben szót kell ejtenem Maxim barátunkról, akivel itt ismerkedtünk meg. Ő Párizsból érkezett hozzánk, és egy hetet töltött el országunkban. Vele beszélgettünk még, és reméljük sokat segítettünk neki.  Ő ezen a napon Tihanyba kerekezett el, és mindenáron bort akart venni, de számára megfelelőt ott, nem nagyon talált. A napban az is jó volt, hogy nem esett este az eső, igaz délután volt egy kevés. Ja! Majd elfelejtettem Egész nap műrepülő verseny volt a Balaton felett, ami még eleinte jó móka volt, de egész nap hallgatni a gépek kereplését, már bizony kezdett sok lenni. Tibi idegeskedett is ezen egy sort. Nemtom miért, de itt a kempingben többen németnek néztek minket. Hát nem szeretnék ennek kinézni, de ez van. A kempingben amúgy jelentősen voltak Dánok, Németek, Finnek, Angolok, és Lengyelek, meg Csehek is.  Tiszta multikulti jelenség! Este kaja, majd szunya, hiszen a következő napon, igazi hegyes mászós tekerés várt ránk.

Reklámok

~ Szerző: jones5555 - 2009. július 8. szerda.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: