Tour de Balaton 2009 MÁSODIK NAP2009. 06. 30. Kedd Második nap
 
   A napot Saci kezdte meg a leghamarabb. 6:30-kor kelt. A reggeli torna után kirakta a cuccait száradni a tegnapi eső után.Én kb. 7: 30-kor keltem, Tibi nyolc körül, de elmondása szerint még tudott volna aludni.Kiraktuk mi is a sátrakat száradni.
   Miután felcihelődtünk, elbúcsúztunk Jánoséktól, akinek ezúton is szeretném megköszönni a szíves vendéglátást, és elkezdtük a tényleges túrát. Siófok felé indultunk, így tehát az óramutató járásával ellentétes irányba kerültük a tavat. Siófok után irdatlan nagy kaptató, emelkedő következett, csak így bemelegítésként. Sikerült is a lábasomnak félúton kiesnie, ami mondhatom nagy örömmel töltött el. Ezután megálltunk Balatonvilágosnál, és a panoráma kilátóból csodáltuk a táj szépségét.
   Miután kibámultuk magunkat és a polgármesteri hivatalból vizet tarháltunk, indultunk tovább. Kisebb megállásokat iktattunk be, főleg a sok útszéli barackfa miatt, amit meg is dézsmáltunk rendesen. Kb. féltávon felfrissítettük magunkat az Árpád kút vízével. Ezután Almádiban csodálkoztunk rá egy biciklibelső autómatára. Jó tudom sok ilyen van, főleg Pesten, de nekem új volt. Itt egy kis píár szöveget is kaptunk, amire érdemes lesz jövőre figyelni!Itt a link, nézzétek meg!
Balatonbringa

   Tekertünk tovább. és itt már megmutatkoztak az északi part lejtői, illetve kaptatói. Igaz nem nagyon, csak annyira, hogy tudjuk, mire kell majd számítani. Csopakon megint kiesett a lábasom, amit már csak rezignáltan vettem tudomásul. Ezután Füred előtt találtun néhány barackfát a szabadban, ahol szintén belaktunk. Olyan sokat szedtünk, hogy a végén Tibi még ajándékozott belőle.
   5 órás tekerés után végre elértük Füredet. A napi távunk körülbelül 63 km. volt. A kemping ára 583 Ft. (FIGYELEM EBBŐL MÉG LESZ MAJD MEGLEPETÉS!!) Gyorsan lepakoltunk kisátraztunk és felavattuk a gázfőzőt is. Miközben a Sparban vásároltuk a vacsorának valót, hihetetlen eső szakadt le az égből, szinte a semmiből. A Saci sátra persze tökig beázott, ezért nálam aludt. Tíz óra után le is feküdtünk, mert csak elfáradtunk egy kicsit na!
     
Reklámok

~ Szerző: jones5555 - 2009. július 7. kedd.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: