Hétvége


Jó napot mindenkinek.
 
   Ismét eltelt egy hét, és megint történt valami, ezuttal kis iskolánk életében. Nem is csak egy dolog, hanem mindjárt kettő is. A lényeg hogy mindkét esemény dicsőséget szerzett a Béke-telepi iskolának. (Akik olvassátok, ne feledjétek, hogy kis iskola vagyunk, nekünk kevés gyerekből kell azt kihozni, amit az ilyen iskolai mammutok kisujból kiráznak. Nem tudom miért, valahogy mégis sikerül.)
   Az első, pénteken történt, ahol a "Szabolcsi honvédek nyomában" című bevetés versenyen kis csapatunk megszerezte az első helyet. Illetve megvédte, mert tavaly is ők nyertek. Tíz csapatból nem kis teljesítmény. Mienk lett még egy negyedik hely is, ill. a tizedik . ( A tizedik helyen ötödikes, ill. hatodikos diákok voltak a mieink közül, akik a verseny előtt egy nappal tudták meg, hogy ők is részt vehetnek a vetélkedőn.) Azt hiszem egy ilyen kis sulitól mint mi vagyunk, ez nem kis teljesítmény. Talán példamutató lehetne más nagyobb intézményeknek is. (És ezeket a tanintézményeket akarják bezárni!!!! Kész őrület!!!!)
   A másik dolog, a szombati mándoki népzenei találkozó volt. Itt az Aranymálinkó nevű népdalegyüttesünk vett részt szép sikerrel. Bár ez nem verseny volt, a lányok nagyon szépen énekeltek. Nem látszottak izgatottnak, bátran, határozottan álltak ki a színpadra. A műsorban tréfás népdalokat adtak elő. Az egyetlen negatívum, talán a zsűri értékelése volt. Ők ugyanis minden csapatnál csak a hibákat emelték ki. Azt elhiszem hogy a hibákból lehet építkezni, de talán jól esett volna a csoportoknak egy két bátorító, jó szó. Mindegy. Miután lement a műsor, az iskola udvarán elfoglatuk a játszóteret, és egy hatalmas hintapartit csaptunk. Pisti tanár bácsi és én is kiéltük gyermeki hajlamainkat, az már egyszer biztos. Ezután Nyíregyházára buszoztunk, ahol egy közös pizzázás, és boltnézés után indultunk haza. Itt befonódott a hajam, meg készült sok kép, néhány izgő-mozgó lány jóvoltából. (Ezért még kapni fognak, majd meglátják!! Mosolygó arc ) Mindenesetre jól éreztük magunkat, bár a nap végére azért alaposan elfáradtunk.
 
 
 
   Más:
Nemrég kerestem  és találtam néhány nyelvújítás előtti szót, ill. szavakat, amiket ma már másképp használunk. Némelyik nem biztos hogy ténylegesen használatban volt, sajnos nagyon kevés dolgot lehet a neten olvasni ezekről. Mindegy, nézzétek meg, és derüljetek.
 
cső orr= csör
rovákolt barom= rovar
zengő tambura= zongora
könnyű elméjü= könnyelmű
híg anyag= higany
csípő eszköz= csipesz
tanítást árasztó= tanár
gyújtó fa= gyufa
foltos nyakorján= zsiráf
fiahordó górugrány= kenguru
lovanc= huszár
orrtekerészeti négyzetrongy= zsebkendő
nyaktekerészeti mellfekvenc= nyakkendő
gőzpöfögészeti tovalöködönc= mozdony
megkönnyebbülészeti körguggolda=WC
lábtekerészeti tovalöködönc= kerékpár
 
Hát ennyi. Ha esetleg valaki talál még ilyeket, az jelezze nekem kérem! Akár ide, akár dobjon egy emilt. Előre is kösz.

ÉÉÉÉs!!!!! Igen! Az új X-akták film hivatalos trailere!!!

X-files-I want to believe

 

Reklámok

~ Szerző: jones5555 - 2008. május 12. hétfő.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: